Atributele din fisa postului pentru un ajutor de bucatar
Desi bucatarii-sefi sunt cei care primesc toata atentia din mass-media, rolul ajutorului de bucatar este la fel de important. Se poate spune chiar ca un bucatar este la fel de bun ca echipa din spatele lui. La urma urmei, bucatarul-sef nu este capabil fizic sa execute fiecare fel de mancare dintr-un restaurant in acelasi timp.
Acesta trebuie sa se bazeze pe o echipa de bucatari pentru a-si executa viziunea. Ajutorul de bucatar este, de asemenea, inclus in aceasta echipa culinara. https://reclamapetelefon.ro/fisa-post-ajutor-bucatar-atributele-ajutorului-de-bucatar/ iti spune ce trebuie sa stii despre rolul important pe care il are un ajutor de bucatar in echipa unui bucatar-sef.
Ce este un ajutor de bucatar?
Ajutorul de bucatar este al doilea comandant al unei bucatarii profesionale si lucreaza direct sub comanda bucatarului executiv. „Sous chef” este un termen francez care inseamna de fapt „sub bucatar”. In calitate de asistent principal al bucatarului, se asteapta ca acesta isi va asuma multa responsabilitate in bucatarie si este legatura dintre bucatarul executiv si restul personalului din bucatarie.
Care sunt indatoririle de care este responsabil un ajutor de bucatar?
In calitate de al doilea comandant, ajutorul de bucatar este responsabil de conducerea bucatariei, mai ales in absenta bucatarului executiv. Aceasta include indrumarea bucatarilor de linie, a preparatorilor si a altor angajati din bucatarie.
Ajutorul de bucatar este adesea responsabil pentru supravegherea tuturor angajatilor de nivel inferior, inainte, in timpul si dupa servirea mancarii. In unele cazuri, aceasta poate include luarea unor masuri disciplinare impotriva angajatilor care nu reusesc sa indeplineasca asteptarile.
Daca ceva nu merge bine in bucatarie, ajutorul de bucatar este de obicei responsabil pentru gestionarea problemei, astfel incat bucatarul executiv sa nu fie nevoit sa faca acest lucru. Ajutorul de bucatar este, de asemenea, responsabil pentru gestionarea oricaror alte atributii pe care bucatarul executiv le cere pentru a mentine restaurantul sa functioneze cat mai bine posibil.
Cum se incadreaza rolul de ajutor de bucatar in progresul devenirii bucatar?
A fi un ajutor de bucatar este, de obicei, ultima etapa inainte de a deveni un bucatar executiv. In aceasta pozitie, ajutorul de bucatar poate dobandi cunostinte directe despre ceea ce este necesar pentru a deveni si bucatar executiv. In acest fel, acesta va fi mai bine pregatit sa preia rolul de bucatar in alt restaurant in viitor.
In multe cazuri, ajutoarele de bucatari pot fi chiar promovate la bucatar executiv in acelasi restaurant daca actualul bucatar executiv pleaca sau se retrage. Experienta practica dobandita prin munca de ajutor de bucatar va fi de nepretuit in viitorul carierei sale.
Cum poti deveni un ajutor de bucatar?
Pentru a deveni ajutor de bucatar, poti incepe prin a lua orice slujba disponibila intr-o bucatarie, moment din care incepe pregatirea ta ca viitor bucatar executiv. Aceasta poate include bucatar pregatitor, bucatar de linie sau alte roluri in functie de restaurant. Tine cont ca acest lucru poate dura o perioada semnificativa de timp, in functie de rata de rotire dintr-un anumit restaurant si de dorinta bucatarului executiv de a promova din interior.
In schimb, iti poti atinge obiectivele mai rapid obtinand o calificare in industria culinara. In acest fel, probabil ca iti vei putea incepe cariera in restaurant dintr-o pozitie initiala mai inalta, deoarece ai deja o pregatire si cunostinte sporite. In acest fel, poti ajunge in partea de sus a jocului mult mai repede decat daca ai incepe de la zero.