Ingrediente:
1 de kg ardei, doi trei cartofi, un pahar de ulei, doua – trei rosii, la fel si ceapa, unul sau doi morcovi, un ou, un pahar si jumatate de lapte, cativa catei de usturoi, patrunjel, branza.
Ardeii proaspeti se curata de seminte, se sareaza un pic pe dinauntru si se umplu cu umplutura pe care o pregatiti astfel: ceapa si morcovii se curata, le taiem in rondele si le prajim intr-un vas acoperit, adaugand cate un pic de apa sa nu se prinda. Cand toate acestea se vor inmuia se adauga cartofii taiati in patratele marunte si jumatate din rosii si usturoiul, ambele taiate marunt. la toate acestea se adauga branza si patrunjelul si se umplu ardeii. Intr-un vas de lut sau termorezistent punem restul de rosii care au ramas, la care adaugam un pahar cu apa si un pahar mai mic cu ulei, si incepem sa aranjam ardeii in vasul care se va baga la cuptor pentru o jumatate de ora. Cand vor fi bine copti ardeii, turnam peste ei laptele amestecat cu un ou si bagam vasul la cuptor din nou pentru cateva minute. Se servesc calzi.