Ingrediente:
1 de kg ardei, un pahar mic de ulei, doua – trei cepe, doua – trei rosii, un pahar de orez, un pahar de lapte, un ou, doua linguri de faina, patrunjel, piper negru, sare dupa gust.
Alegem ardeii grasi, ii curatam si pe dinauntru ii saram un pic. Separat ceapa se taie marunt si se prajeste pana cand se moaie, dupa care adaugam orezul spalat si curatat. Toata compozitia o prajim cateva minute, adaugam sare, piper negru si jumatate din rosiile taiate marunt, mai adaugam si un pic de apa ca sa poata sa infloreasca orezul si niste patrunjel. Cu umplutura astfel pregatita se umplu ardei, care se aranjeaza intr-o tava unsa, iar deasupra lor se presara restul de rosii taiate rondele, jumatate din apa in care au fiert ardeii si totul se baga la cuptor o jumatate de ora. Peste mancarea gata facuta se adauga sos facut din doua linguri de faina prajite in ulei, un ou si o cana de iaurt. Se serveste cald.