Ingrediente (pentru 8 ardei grasi):
- 2 morcovi,
- 1 patrunjel,
- 1 ceapa,
- 3-4 rosii,
- 1 lingura zahar,
- 3 linguri ulei.
Mod de preparare:
Ardeii, pregatiti ca in reteta Ardei umpluti cu carne, se pun 1-2 minute in apa clocotita, putin sarata; se scot apoi pe o sita ca sa se scurga. Dupa aceea, se pune umplutura, se asaza pe un rind in cratita se toarna deasupra apa sau supa de carne, se adauga unt sau ulei si bulion de rosii si se lasa sa fiarba inabusit cu capac, in cuptor sau pe plita, timp de 30-40 minute. Pentru prepararea umpluturii de legume se taie pai morcovul, patrunjelul si ceapa si se prajesc in ulei, se adauga apoi rosii proaspete curatate de seminte si pielita, taiate marunt, se presara putin zahar, sare, piper si se prajesc.
Servire:
Daca ardeii se servesc calzi la masa, se toarna deasupra un sos de smintina. Ardeii se pot servi si reci.