Ingrediente:
- 12 ardei mijlocii,
- 750 g carne,
- 2 cepe,
- 2 linguri orez,
- 1 lingura untura,
- marar si patrunjel tocat,
- sare,
- piper,
- 2 rosii;
Sosul:
- 1/2 kg rosii,
- 1/2 ceapa,
- 1 lingurita zahar,
- 1 lingurita faina,
- sare,
- patrunjel tocat,
- 1 lingura untura,
- smintina.
Preparare:
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se indeparteaza semintele. Carnea se toaca, se pune intr-un castron, se adauga doua cepe taiate marunt, prajite sau crude si o lingura de untura, orezul spalat, patrunjelul si mararul tocat, piperul si sarea. Se amesteca totul bine si cu aceasta umplutura se umplu ardeii, astupindu-i cu cite o felie de rosie. Se asaza intr-o cratita si se toarna urmatorul sos. Se prajeste ceapa fin tocata si faina in untura pina se rumenesc putin; se stinge rintasul cu zeama de rosii (fierte si strecurate). Se adauga zaharul si sarea. Ardeii trebuie sa fie acoperiti cu acest sos, daca nu-i acopera, se adauga apa. Se presara cu patrunjel tocat, se pune cratita la foc, se lasa sa fiarba putin, apoi se da la cuptor pina sint gata. Se servesc cu smintina.