Ingrediente:
1 de kg carne, 1 de kg ardei, un pahar de orez, un pahar de ulei, doua cepe, doua-trei rosii, doua pahare de iaurt, cate un pic de piper rosu si negru, sare, patrunjel.
Pentru umplere se aleg cei mai sanatosi si mai mari ardei grasi care se curata de seminte. Umplutura se pregateste in felul urmator: ceapa se prajeste cateva minute pana cand se inmoaie, se adauga orezul spalat si curatat, se adauga rosiile decojite si taiate marunt, se adauga trei pahare de apa fierbinte si se lasa amestecul sa fiarba in jur de un sfert de ora, pana cand apa nu a inceput sa fiarba, dupa care se adauga carnea tocata si se mai tin pe foc 5 – 6 minute pentru a se adauga: piperul rosu si negru, sarea si patrunjelul. Cu aceasta umplutura se umplu ardeii, se aranjeaza intr-o tava unsa, se adauga sos de rosii si se lasa sa stea la foc mic aproximativ jumatate de ora. La sfarsit se mai pune deasupra un ou amestecat cu iaurt si se mai coace cateva minute in cuptor.