Ingrediente:
- 6-8 ardei de marime mijlocie,
- 1/2 kg rosii,
- patrunjel,
- o frunza de telina,
- 30 g faina,
- untdelemn,
- 400 g carne de porc,
- 60-100 g orez,
- sare,
- piper,
- 100-200 ml smintina,
- 60 g faina,
- zeama sau sare de lamaie,
- otet,
- ceapa,
- marar,
- suc de rosii,
- boia.
Mod de preparare:
Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La tocatura se adauga orezul curatit de impuritati, spalat si scurs, 1/2 lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, patrunjel sau marar taiat marunt si apa (de 2 ori cit orezul). Se bate bine tocatura si se umplu ardeii. Se asaza intr-o cratita potrivita ca marime, apoi se toarna la inceput peste ei, sucul din rosii, completind cu apa pina la nivelul lor (jumatate suc, jumatate apa) si lasindu-i sa fiarba la foc mic, acoperiti, 40-50 minute. Dupa 20 minute, se intorc in sos. Cind sint fierti, se freaca faina cu 2 linguri de apa rece si se amesteca cu sosul, lasindu-l sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege ca o smintina subtire. Mincarea se sareaza dupa gust si se presara cu frunze de patrunjel si telina taiate marunt. Se servesc ca atare, sau cu smintina, la masa.