Ingrediente:
4 ardei lungi, 50 g de faina si un ou batut, 100 ml ulei de masline.
Pentru umplutura:
1 ou batut, 90 g branza alba sau urda sarata, 1/2 pahar de patrunjel maruntit, 1 ardei mic iute, curatat de seminte si taiat marunt.
Ardeii se spala si li se scot semintele. Se prajesc pana cand se rumenesc. Se intorc ca sa se poata praji pe toate partile. Se baga intr-un vas cu capac, si se lasa sa se odihneasca in jur de 10 minute. Se decojesc dupa care se pun intr-un alt vas. Separat se face umplutura si se imparte in patru parti egale. Dupa ce umplem ardeii cu umplutura de mai sus, se tavalesc prin faina si se dau prin oul batut si la sfarsit iar prin faina. Se prajesc ardeii in uleiul de masline, si se rotesc ca sa se poata praji in totalitate pana cand ajung sa aiba o culoare galben aurie si pana cand umplutura se intaraste. Se scot din ulei inainte de a fi serviti. Se servesc cu salata din castraveti si rosii.