Ingrediente:
- o bucati de carne de pui,
- 2 linguri de faina de griu,
- 2 linguri de ulei de masline,
- o ceapa mica taiata rondele subtiri,
- un catel de usturoi zdrobit,
- un ardei gras rosu, unul galben si unul verde, mari, de la care se scot semintele, taiati felii subtiri,
- 400 de grame de rosii conservate tocate,
- o lingura de oregano proaspat tocat,
- sare,
- piper,
- oregano proaspat pentru ornat,
- piine crocanta pentru servit.
Mod de preparare:
Indepartati pielea de pe bucatile de carne de pui si dati carnea prin faina. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare si prajiti puiul la foc mic pina cind devine usor maroniu, apoi scoateti bucatile din tigaie. Adaugati ceapa in tigaie, dati focul mai mic si lasati sa se faca, amestecind din cind in cind, timp de aproximativ 5 minute, pina cind se fragezeste, dar nu a capatat culoare maronie. Adaugati usturoiul, feliile de ardei gras, rosiile si oregano, apoi aduceti din nou pe foc, amestecind continuu. Asezati bucatile de pui peste legume, asezonati dupa gust cu sare si piper, apoi acoperiti tigaia complet si lasati pe foc timp de 20-25 de minute sau pina cind puiul este aproape facut si fraged. Gustati si mai adaugati sare si piper daca este nevoie. Transferati puiul pe o farfurie. Cu o lingura, luati legumele si puneti-le pe un platou incalzit in prealabil, iar deasupra puneti carnea. Se orneaza cu oregano proaspat si se serveste imediat cu piine proaspata crocanta.