Ingrediente 1:
- 100 g faina se amesteca cu 100 ml untdelemn, obtinindu-se o pasta.
Ingrediente 2 (alternativ):
- 300 g faina,
- 100 ml untdelemn,
- 120 ml apa,
- un ou,
- o lingurita rasa praf de copt,
- o lingurita rasa de sare,
- coaja de lamiie.
Mod de preparare:
Intr-un castron, se pun apa, untdelemnul, oul intreg, sarea, coaja de lamiie, si, la urma, faina cu praful de copt; se amesteca bine cu lingura si apoi se framinta cu mina 3-4 minute. Aluatul se pune pe masa, se intinde in foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime pe care se intinde pasta de untdelemn si faina; se impatureste. Aluatul se lucreaza foarte usor si se desface in foi. Se intinde in foaie de 4-5 mm din care se fac rulouri, umplute cu fructe sau brinza de vaci.