Ingrediente (pentru 80 bucati):
- 750g faina,
- 375g unt,
- 300g zahar pudra,
- 3 linguri rom,
- sare,
- 3 linguri cacao,
- 2 linguri lapte,
- 1 lingurita scortisoara si 1 albus.
Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, unt, zahar, rom si sare. Se imparte in doua, intr-o jumatate se pune cacao lapte si scortisoara. Se infasoara fiecare jumatate in folie si se pun 2 ore la rece.
Dungi: se intind 2 foi din cate 200g aluat alb si negru. Se taie fasii se ung cu albus si se suprapun ( fursecul iese o dunga alba una neagra multistrat).
Melci: se suprapun 2 folii de aluat si se ruleaza.
Sah: se intind 2 foi din cate 300g aluat alb si negru. Marginile se ung cu albus. Se pun alaturi fasii albe si negre si se suprapun pe fiecare dintre ele fasii de culoare opusa. Se infasoara intr-o foaie de aluat alb. Toate formele se dau la rece 2 ore. Se taie fasii din fiecare aluat si se coc 10-12 minute.