Ingrediente (pentru 4 portii):
Aluat:
- 500 g faina alba
- 250 ml lapte
- 1 cub drojdie proaspata sau 2 plicuri drojdie uscata
- 4 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- nucsoara
Umplutura:
- 100 g cascaval afumat
- 100 g sunca presata
Drojdia se dizolva in putina apa calda si se amesteca cu faina intr-un bol. Peste compozitie se adauga laptele incalzit putin, sare, piper, nucsoara si uleiul de masline. Se formeaza un aluat omogen care se framanta 5 minute si apoi se lasa acoperit cel putin 30 de minute.
Aluatul se imparte in doua si se intind din fiecare parte foi de 1,5 cm grosime. Prima foaie se aseaza intr-o tava rotunda cu diametrul de 28 de cm tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se adauga sunca si cascavalul taiate fasii sau cubulete, iar deasupra se intinde cea de-a doua foaie. Se preseaza marginile cu degetele pentru a se inchide, se inteapa din loc in loc cu o scobitoare si se coace in cuptor la 180 grade timp de 30 de minute.
Pofta buna!